woensdag 13 november 2013

Kat en hond


Grote ophef tijdens het ontbijt. Een van de honden heeft in de tuin van mijn guesthouse de Siamese kat te pakken gehad. Guesthouse eigenaar Cees loopt met het zwaar gewonde beest naar boven waar dochter Kim met het sneue geval wordt geconfronteerd. Kim, een jonge moeder van twee kleine kinderen, schrikt zo van wat ze te zien krijgt en raakt helemaal over haar toeren. Alle gasten in ieder geval wakker. Tijdens deze consternatie komen Dirk en Yvette mij weer oppikken voor het dagelijkse ritje naar Kuisebmund.

Vandaag het eerste paneel gelegd. Een heuglijk moment dat vastgelegd moet worden. Dirk en ik zijn zo tevreden met dit resultaat dat we naar elkaar toe al de verwachting uitspreken dat die panelen er vandaag wel opkomen. Bij de lunch ligt er dan ook al een aardige partij op. Yvette vertrekt met de kinderen en de wind steekt op. Als je niet oppast verandert een paneel in een parapentscherm waar je zo mee weg kunt vliegen. We besluiten het plaatsen op de meest gevaarlijke plekken tot morgen uit te stellen. De gesponsorde ladder is echt geweldig maar de wind hier aan de kust is stevig.

Aan het eind van de middag komt Yvette terug. Haar precisie oog ziet iets wat Dirk en ik natuurlijk ook al hadden gezien maar voor elkaar stil hielden. Een paar steunleggers moeten eigenlijk (nogmaals) verschoven worden. De argumenten van Yvette zijn sterker dan de onze, dus we herplaatsen nog twee panelen op de nieuw gepositioneerde leggers. En dan is het alweer vijf uur. De ambtenaren kan kantoor vertrekken. Zo gedurende dag komen ze af en toe heel lang naar ons werk kijken. Om vijf uur gaat het hek dicht en moeten wij er uit. De nachtwaker arriveert. Onze spullen zijn weer veilig.

Bij het guesthouse aangekomen hoor ik dat moeder en kat het goed maken en dat de hond straf heeft.

1 opmerking:

  1. Dick, het is een feest om je verhalen te lezen. Veel succes bij het afronden van de zonne installatie. Die zal door de flinke zonneschijn een mooie opbrengst krijgen. Gisteren produceerde mijn 16 zonnepanelen hier in somber Nederland toch nog 5.3 kwh, dat moet bij julie een veelvoud daarvan worden.
    Hartelijke groet, Marc Mobach

    BeantwoordenVerwijderen